недеља, 28. јун 2015.

KINDER PINGVIN


Sastojci za koru:

- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 3 kašike kakao praha
- na vrh noža praška za pecivo

Sastojci za fil:

- 3 kašike gustina (skrobno brašno)
- 3 kašike brašna
- 3 kesice vanilin šećera
- 6 kašika šećera
- 7 dl mleka
- 100 g maslaca
- 150 g margarina
- 200 g čokolade za kuvanje

Glazura:

- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja

Priprema:

Pomešati gustin, brašno, vanilin šećer i šećer, pa razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da prokuva. U provrelo mleko zakuvati smesu od gustina, brašna i šećera, pa skuvati gust krem. Kada se potpuno ohladi sjediniti sa maslacom i margarinom.


Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo. Sve sjediniti, pa izliti u veliki pleh od rerne obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Hladnu koru preseći na pola po dužini.

Na prvu koru naneti polovinu fila, pa preliti sa 200 g otopljene čokolade. Ostaviti u frižider da se čokolada stegne, pa premazati drugim delom fila ( ostaviti nekoliko kašika fila sa strane za kraj). Poklopiti drugom korom, pa premazati sa ostatkom fila koji smo odvojili.

Otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, pa pomešati sa uljem i preliti preko kolača. Ostaviti da se dobro stegne, pa seći na štanglice.

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...