уторак, 1. новембар 2016.

KARFIOL I ŠARGAREPA - ZIMNICA


Potrebno:

- 1 kg karfiola
- 400 g šargarepe
- 2 limuna
- 4 lovorova lista
- 2 kašike soli
- 2 kašike šećera
- 1 kašika bibera u zrnu
- 2 dl sirćeta
- 1 l vode za rastvor+ 2 l vode za kuvanje povrća


Priprema:

- Povrće meriti očišćeno. Karfiol odvojiti na manje cvetiće i oprati hladnom vodom. Šargarepu očistiti, oprati i iseckati na tanke kolutove.

- U šerpu sipati 2 l vode i dodati limun isečen na kolutove. Staviti da provri, pa dodati očišćeno povrće i od momenta vrenja, kuvati 4 minuta. Nakon toga, povrće izvaditi u cediljku i ostaviti da se ohladi.

- Tegle ubaciti u rernu zagrejanu na 50 stepeni i ostaviti pola sata. Zatim izvaditi i puniti sa povrćem.

- Vodu, sirće, so, lovorov list i biber pomešati i staviti da provri. Zatim vrućim rastvorom nalivati tegle. Pokriti ih ubrusom i ostaviti tako da prenoće. Sutradan, ako je potrebno, doliti još rastvora, zatvoriti tegle i ostaviti na hladnom i tamnom mestu da stoje mesec dana. Nakon toga, zimnica je spremna za upotrebu.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...