Potrebno:
- 1 kg karfiola
- 400 g šargarepe
- 2 limuna
- 4 lovorova lista
- 2 kašike soli
- 2 kašike šećera
- 1 kašika bibera u zrnu
- 2 dl sirćeta
- 1 l vode za rastvor+ 2 l vode za kuvanje povrća
Priprema:
- Povrće meriti očišćeno. Karfiol odvojiti na manje cvetiće i oprati hladnom vodom. Šargarepu očistiti, oprati i iseckati na tanke kolutove.
- U šerpu sipati 2 l vode i dodati limun isečen na kolutove. Staviti da provri, pa dodati očišćeno povrće i od momenta vrenja, kuvati 4 minuta. Nakon toga, povrće izvaditi u cediljku i ostaviti da se ohladi.
- Tegle ubaciti u rernu zagrejanu na 50 stepeni i ostaviti pola sata. Zatim izvaditi i puniti sa povrćem.
- Vodu, sirće, so, lovorov list i biber pomešati i staviti da provri. Zatim vrućim rastvorom nalivati tegle. Pokriti ih ubrusom i ostaviti tako da prenoće. Sutradan, ako je potrebno, doliti još rastvora, zatvoriti tegle i ostaviti na hladnom i tamnom mestu da stoje mesec dana. Nakon toga, zimnica je spremna za upotrebu.
Нема коментара:
Постави коментар