недеља, 30. октобар 2016.

MUSAKA SA BELIM MESOM I ŠAMPINJONIMA






Potrebno:

- 700 g krompira
- 1 pileće belo meso
- senf
- 2 jajeta
- 500 ml neutralne pavlake
- ulje
- biber
- biljni začin
- 400 g šampinjona

Priprema:

- Krompir oljuštiti i staviti da se kuva 10 minuta. Prohladiti, pa iseckati na kockice, preliti sa dve kašike ulja i začiniti. Staviti u odgovarajući pleh.

- Belo meso iseckati na kockice, premazati sa senfom, začiniti i propržiti par minuta na vrelom tiganju. Staviti preko krompira.

- U tiganju u kojem se pržilo meso dodati šampinjone iseckane na tanke listiće i pržiti dok ne ispari sva voda koju su šampinjoni pustili. Rasporediti ih preko mesa.

- Umutiti jaja, pa umešati neutralnu pavlaku i preliti preko svega. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, oko 45 minuta.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...