уторак, 11. октобар 2016.

ARGENTINSKI ĆEVAPI



Potrebno:

- 500 g mlevenog mesa
- 500 g krompira
- 1 glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 3 jajeta
- so
- biber
- brašno
- prezla

Priprema:

- Krompir skuvati, ohladiti, pa izrendati. Dodati  mesu, začiniti po ukusu sa soli i biberom. Dodati tri žumanceta, sitno seckan crni i beli luk. Sve dobro sjediniti i oblikovati ćevape. Zatim ih uvaljati prvo u brašno, pa u razmućena belanca i na kraju u prezle. Pržiti na vrelom ulju i vaditi na papirni ubrus da upiju višak masnoće. Služiti toplo uz priloge po želji.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...