Potrebno:
- 500 g mlevenog keksa
- 200 g kokos brašna
- 250 g šećera
- 2 dl mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 1,5 kašika ruma
- 250 g margarina
Glazura:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 6 kašika ulja
Priprema:
- Keks i kokos pomešati. Mlleko, margarin, šećer i vanilin šećer staviti na ringlu da se otopi. Zatim otopljenu smesu preliti preko keksa i kokosa, pa mešati varjačom. Dodati rum, i dobro sve sjediniti. Pleh približnih dimenzija 25x30 namazati uljem, pa izručiti smesu i poravnati.
- Čokoladu otopiti, pa pomešati sa uljem i preliti preko kolača. Ostaviti u frižider da se dobro stegne. Oštar, tanak nož potapati u vrelu vodu, pa seći štanglice.
Нема коментара:
Постави коментар