Potrebno za kore:
- 12 belanaca
- 3 žumanceta
- 12 kašika šećera
- 150 g čokolae za kuvanje
- 6 kašika brašna
Potrebno za fil:
- 9 žumanaca
- 9 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 400 ml mleka
- 125 g maslaca
- 125 g margarina
- 100 g mlevene plazme
- 6 Kidy čokoladica sa ukusom jagode
Još je potrebno:
- 300 g šlaga sa ukusom slatke pavlake
- 250 ml mleka
- 300 g malina
Priprema:
- Za kore je potrebno izmiksati 4 belanceta sa postepenim dodavanjem 4 kašike šećera u čvrst šam, zatim dodati jedno žumance. Ručno umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade. Smesu sipati u kalup (okrugli 28 cm ili četvrtasti približno 25x25 cm). Peći na 200 stepeni oko 13 minuta. Na isti način pripremiti i preostala dva patišpanja.
- 150 ml mleka sjediniti sa žumancima i brašnom, zatim dodati u preostalih 250 ml mleka koje smo prethodno pomešali sa šećerom i stavili da provri. Skuvati fil, zatim ga ohladiti i u hladansjediniti umućen margarin i maslac, mlevenu plazmu i sitno seckane Kidy čokoladice. Šlag umutiti sa mlekom i umešati prethodno odmrznute i oceđene maline.
- Filovati tako što na prvu koru nanesemo polovinu fila, zatim polovinu šlaga sa malinama, stavimo drugu koru, ponovimo postupak filovanja i na kraju poklopiti trećom korom. Ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар