понедељак, 30. март 2015.

PEKARSKI BUREK

Sastojci:

500 g kora za pitu, 400 g feta sira, 250 ml vode, 125 ml ulja, po ukusu so.

Priprema:

Pomešati vodu i ulje i posoliti (količinu soli prilagoditi slanoći sira). U podmazanu okruglu tepsiju staviti dve kore, tako da polovina svake kore prelazi izvan tepsije. Ostatak kora podeliti u grupe od po tri kore. Uzeti prve tri kore i gužvati ih tako da lepo stanu u tepsiju. Poprskati sa mešavinom vode, ulja i soli, koju svaki put promešamo, pa  posuti izmrvljenim sirom. Ponavljati postupak do poslednje tri kore. Prvu od poslednje tri zgužvati u tepsiji, pa poprskati, zgužvati drugu i opet poprskati. Zgužvati i poslednju koru, poprskati i posuti sirom, pa pokriti sa korama koje su ostavljene van tepsije. Poprskati i ubaciti u rernu zagrejanu na 180°C, da se peče dok ne porumeni.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...