Sastojci:
500 g kora za pitu, 400 g feta sira, 250 ml vode, 125 ml ulja, po ukusu so.
Priprema:
Pomešati vodu i ulje i posoliti (količinu soli prilagoditi slanoći sira). U podmazanu okruglu tepsiju staviti dve kore, tako da polovina svake kore prelazi izvan tepsije. Ostatak kora podeliti u grupe od po tri kore. Uzeti prve tri kore i gužvati ih tako da lepo stanu u tepsiju. Poprskati sa mešavinom vode, ulja i soli, koju svaki put promešamo, pa posuti izmrvljenim sirom. Ponavljati postupak do poslednje tri kore. Prvu od poslednje tri zgužvati u tepsiji, pa poprskati, zgužvati drugu i opet poprskati. Zgužvati i poslednju koru, poprskati i posuti sirom, pa pokriti sa korama koje su ostavljene van tepsije. Poprskati i ubaciti u rernu zagrejanu na 180°C, da se peče dok ne porumeni.
500 g kora za pitu, 400 g feta sira, 250 ml vode, 125 ml ulja, po ukusu so.
Priprema:
Pomešati vodu i ulje i posoliti (količinu soli prilagoditi slanoći sira). U podmazanu okruglu tepsiju staviti dve kore, tako da polovina svake kore prelazi izvan tepsije. Ostatak kora podeliti u grupe od po tri kore. Uzeti prve tri kore i gužvati ih tako da lepo stanu u tepsiju. Poprskati sa mešavinom vode, ulja i soli, koju svaki put promešamo, pa posuti izmrvljenim sirom. Ponavljati postupak do poslednje tri kore. Prvu od poslednje tri zgužvati u tepsiji, pa poprskati, zgužvati drugu i opet poprskati. Zgužvati i poslednju koru, poprskati i posuti sirom, pa pokriti sa korama koje su ostavljene van tepsije. Poprskati i ubaciti u rernu zagrejanu na 180°C, da se peče dok ne porumeni.
Нема коментара:
Постави коментар