уторак, 24. март 2015.

POSNA PITA SA PRAZILUKOM I PIRINČEM

               

Sastojci:
500 g kora za pitu, 500 g praziluka, 1 šargarepa, 150 g pirinča, 1 dl kisele vode, po ukusu so i biber.

Priprema:
Skuvati pirinač u posoljenoj vodi, procediti i skloniti sa strane. Praziluk iseckati na tanke kolutove, pa ga izdinstati na malo ulja. Kada je praziluk omekšao dodati mu izrendanu šargarepu. Kada je povrće omekšalo, začiniti po ukusu, pa sjediniti sa kuvanim pirinčem. Raširiti jednu koru, pa je poprskati sa mešavinom kisele vode i 20 ml ulja. Posuti nadev, pa pokriti drugom korom. Ponovo poprskati mešavinom kisele vode i ulja, posuti nadevom i pokriti sa trećom korom. Poprskati, posuti nadevom i uviti u rolat. Ponoviti postupak i sa ostalim korama. Ja sam dobila ukupno pet rolata. Rolate složiti u pleh obložen papirom za pečenje i tako složene rolate opet poprskati mešavionom kisele vode i ulja. Po želji posuti susamom. Peći u rerni zagrejanon na 200°C, dok ne porumeni. Pečenu pitu pokriti krpom i ostaviti da stoji desetak minuta, a zatim seći i služiti.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...