уторак, 24. март 2015.

MAĐARICA






Sastojci za testo:

- 450 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g maslaca ili margarina
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 4 kašike kisele pavlake

Sastojci za fil:

- 1 l mleka
- 10 kašika brašna
- 3 kašike kakao praha
- 250 g šećera
- 125 g maslaca
- 100 g čokolade

Glazura:

- 100 g čokolade
- 3 kašike ulja

Priprema:

- Brašno izmešati sa suvim sastojcima i dodati ostale sastojke, pa umesiti testo. Uviti ga u providnu foliju i ostaviti u frižider na pola sata.
- Zatim testo podeliti na šest jednakih delova, pa svaki deo tanko razviti. Namotati na oklagiju i prebaciti na prevrnuti pleh od rerne na koji smo stavili papir za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 5-7 minuta. Korice moraju da ostanu bele.



- Izmešati brašno, kakao i šećer, pa razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da prokuva sa vanilin šećerom. U provrelo mleko zakuvati razmućeno brašno, šećer i kakao, pa kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. U vruće dodati čokoladu i maslac, dobro izmešati i odmah filovati korice, vodeći računa da se fil ne ohladi.
- Ostaviti kolač na hladno nekoliko sati, pa ga premazati glazurom od čokolade. Otopiti čokoladu i ulje i preliti preko kolača. Kada se čokolada stegne, oštrim i tankim nožem, koji potapamo u vruću vodu, seći štanglice.

                                       

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...