четвртак, 26. март 2015.

ZAPEČENE SLANE PALAČINKE

Sastojci za testo:

4 jajeta, 250 g brašna, 6,5 dl mleka, 4 kašike istopljenog maslaca.

Sastojci za nadev:

250 g slanine, 200 g šampinjona, 150 g kčkavalja, 1 glavica crnog luka, 1 češanj belog luka, 1 jaje.

Sastojci za preliv:

2 dl neutralne pavlke, 60 g kačkavalja.

Priprema:
Umutiti jaja, brašno i so sa pola količine mleka, dodati istopljen maslac i ostatk mleka, pa sve dobro umutiti. Ostaviti da stoji pola sata. Peći palačinke na vrelom tiganju, pa kad su gotove ( trebalo bi da ispadne12-13 palačinki u zavisnosti od debljine i veličine koju pravite ), skloniti sa strane. Slaninu iseckati na sitne kockice, propržiti je na vrlo malo ulja, nekih desetak minuta, pa je izvaditi iz tiganja i u isti dodati sitno seckan crni i beli luk i šampinjone iseckane na listiće. Dinstati na jakoj vatri nekoliko minuta, pa sjediniti sa slaninom i ostaviti da se prohladi.  U prohlađenu smesu dodati jaje i izrendan sir, pa sve sjediniti i filovati palačinke.




Filovane palačinke složiti u podmazan pleh (40x25). Palačinke preseći dva puta po dužini i zaliti sa neutralnom pavlakom. Staviti u rernu zagrejanu na 200°C i peći oko 40 minuta. Na pola pečenja izvaditi i posuti rendanim kačkavaljem, pa vratiti da se ispeče do kraja.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...