уторак, 24. март 2015.

POSNA POGAČA

                                                 

Sastojci:
3 dcl kisele vode, 1 dcl ulja, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 1 kocka kvasca, 600 g brašna, 100 g posnog margarina.

Priprema:
U toploj kiseloj vodi rastopiti kvasac sa kašičicom šećera, pa mu dodati so, ulje i sa brašnom zamesiti testo. Ostaviti da se udupla. Zatim testo podeliti na tri jednaka dela, pa prvi deo razviti i premazati margarinom. Razviti i drugi deo, staviti preko prvog, premazati margarinom, a ostaviti malo margarina za kraj. Razviti i treći deo testa, staviti preko prethodna dva, pa sve još malo istanjiti oklagijom.Iseći na trake, sa jednog kraja, ka drugom, po dužini, ali ne seći skroz do kraja na jednoj strani. Zatim krenuti sa motanjem od kraja koji nije isečen. Na fotografiji je najbolje objašnjenje.Na kraju uvrnuto testo umotati u krug i staviti u okrugli kalup prečnika 23-24 cm, na koji smo stavitli papir za pečenje. Premazati sa preostalim otopljenim margarinom, pa posuti semenkama po želji. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...