понедељак, 30. март 2015.

ČOKO-LEŠNIK ROLAT

Sastojci za koru:

6 jaja, 6 kašika šećera, 3,5 kašike brašna, 1,5 kašika kakao praha.

Sastojci za fil:

250 g maslaca, 200 g šećera u prahu, 100 g čokolade za kuvanje, 2 jajeta, 50 g seckanih lešnika.

Glazura:

150 g čokolade, 4 kašike ulja.

Priprema:

Razdvojiti žumanca od belanaca, pa umutiti čvrst šam od belanaca. Dodavati jedno po jedno žumance, pa brašno i kakao. Sve sjedinitit i izliti u veliki pleh od rerne koji je obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 220°C oko petnaest minuta (najbolje proveriti čačkalicom). Vruću koru umotati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu. Dodati žumanca, rastopljenu čokoladu, seckane lešnike i na kraju čvrst sneg od belanaca. Sve dobro umutiti mikserom. Kada se kora ohladila, prepoloviti je da ispadnu dva manja rolata (nije obavezno).
Filovati rolate iznutra i u tanjem sloju spolja, pa ostaviti na sat,dva u frižider.
Istopiti čokoladu sa uljem, pa premazati rolate. Ostaviti u frižider da se čokolada ohladi i stegne. Po želji dodatno dekorisati sa šlag kremom od čokolade.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...