6 jaja, 6 kašika šećera, 3,5 kašike brašna, 1,5 kašika kakao praha.
Sastojci za fil:
250 g maslaca, 200 g šećera u prahu, 100 g čokolade za kuvanje, 2 jajeta, 50 g seckanih lešnika.
Glazura:
150 g čokolade, 4 kašike ulja.
Priprema:
Razdvojiti žumanca od belanaca, pa umutiti čvrst šam od belanaca. Dodavati jedno po jedno žumance, pa brašno i kakao. Sve sjedinitit i izliti u veliki pleh od rerne koji je obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 220°C oko petnaest minuta (najbolje proveriti čačkalicom). Vruću koru umotati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu. Dodati žumanca, rastopljenu čokoladu, seckane lešnike i na kraju čvrst sneg od belanaca. Sve dobro umutiti mikserom. Kada se kora ohladila, prepoloviti je da ispadnu dva manja rolata (nije obavezno).
Filovati rolate iznutra i u tanjem sloju spolja, pa ostaviti na sat,dva u frižider.
Istopiti čokoladu sa uljem, pa premazati rolate. Ostaviti u frižider da se čokolada ohladi i stegne. Po želji dodatno dekorisati sa šlag kremom od čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар