Sastojci za testo:
1 kg brašna, 500 ml mleka, 2 dl ulja, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 1 kocka kvasca, 100 g maslaca.
Sastojci za fil:
500 g sitnog sira (sir za pite i gibanice), 3 žumanceta, 1 kašičica soli.
Premaz:
1 žumance, 1 kašika pavlake.
Priprema:
U mlakom mleku rastopiti kvasac sa kašičicom šećera, pa dodati ostale sastojke (osim maslaca) i umesiti testo. Ostaviti da stoji petnaest minuta. Zatim razviti što tanje, pa premazati omekšalim maslacem. Preklopiti tri puta i ostaviti u zamrzivač na petnaest minuta. Zatim testo razviti u što duži pravougaonik i premazati filom.
Premazano testo urolati, pa iseći na nekoliko jednakih delova (u zavisnosti od kalupa u kojem se peče), a jedan deo ostaviti da bude veći od ostalih., taj se stavi u sredinu.
U podmazani kalup složiti sve delove, onaj veći staviti u sredinu.
Umutiti žumance i pavlaku i premazati pogaču.
Staviti u zagrejanu rernu da se peče na 200°C, oko 45 minuta.
1 kg brašna, 500 ml mleka, 2 dl ulja, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 1 kocka kvasca, 100 g maslaca.
Sastojci za fil:
500 g sitnog sira (sir za pite i gibanice), 3 žumanceta, 1 kašičica soli.
Premaz:
1 žumance, 1 kašika pavlake.
Priprema:
U mlakom mleku rastopiti kvasac sa kašičicom šećera, pa dodati ostale sastojke (osim maslaca) i umesiti testo. Ostaviti da stoji petnaest minuta. Zatim razviti što tanje, pa premazati omekšalim maslacem. Preklopiti tri puta i ostaviti u zamrzivač na petnaest minuta. Zatim testo razviti u što duži pravougaonik i premazati filom.
Premazano testo urolati, pa iseći na nekoliko jednakih delova (u zavisnosti od kalupa u kojem se peče), a jedan deo ostaviti da bude veći od ostalih., taj se stavi u sredinu.
U podmazani kalup složiti sve delove, onaj veći staviti u sredinu.
Umutiti žumance i pavlaku i premazati pogaču.
Staviti u zagrejanu rernu da se peče na 200°C, oko 45 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар