понедељак, 30. март 2015.

CVET POGAČA

Sastojci za testo:

1 kg brašna, 500 ml mleka, 2 dl ulja, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 1 kocka kvasca, 100 g maslaca.

Sastojci za fil:

500 g sitnog sira (sir za pite i gibanice), 3 žumanceta, 1 kašičica soli.

Premaz:

1 žumance, 1 kašika pavlake.

Priprema:

U mlakom mleku rastopiti kvasac sa kašičicom šećera, pa dodati ostale sastojke (osim maslaca) i umesiti testo. Ostaviti da stoji petnaest minuta. Zatim razviti što tanje, pa premazati omekšalim maslacem. Preklopiti tri puta i ostaviti u zamrzivač na petnaest minuta. Zatim testo razviti u što duži pravougaonik i premazati filom.
Premazano testo urolati, pa iseći na nekoliko jednakih delova (u zavisnosti od kalupa u kojem se peče), a jedan deo  ostaviti da bude veći od ostalih., taj se stavi u sredinu.
U podmazani kalup složiti sve delove, onaj veći staviti u sredinu.
Umutiti žumance i pavlaku i premazati pogaču.
Staviti u zagrejanu rernu da se peče na 200°C, oko 45 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...