уторак, 24. март 2015.

HAVANA TORTA

                                               


Potrebno:

- 1 l mleka
- 5 dl mleka za šlag
- 3 kesice želatina
- 200 g šećera
- 500 g šlaga
- 300 g napolitanki od lešnika

Priprema:

Od litar mleka odvojiti 1,5 dl, pa u to potopiti želatin da nabubri, a ostatak mleka staviti da prokuva sa šećerom. Kada prokuva, skloniti sa vatre i dodati nabubreli želatin. Izmešati i kada se dovoljno prohladi staviti u frižider da se stegne do gustine meda.
Umutiti šlag sa mlekom i dodavati kašiku po kašiku smese sa želatinom, neprekidno muteći. Napolitanke za to vreme držati u frižideru da bi se lakše samlele. Kalup za torte ili  šerpu odgovarajuće veličine obložiti folijom, pa kašikom sipati sipati smesu da pokrije dno. Otpilike rasporediti fil na tri do četiri dela. Zatim posuti mlevenim napolitankama, pa ponovo sipati smesu i poravnati. Opet posuti napolitankama, ponovo sipati fil, poravnati i ostaviti u zamrzivač na sat vremena. Kada se torta dovoljno stegla izručiti na tacnu, skinuti foliju i dekorisati po želji.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...