Sastojci:
- 2 čaše vode
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 čaše brašna
- 4 jajeta
- 1 l mleka
- 15 kašika šećera
- 13 kašika brašna
- 1 maslac
- 1 kesica šlaga.
Napomena: čaša od 2 dl je mera.
Priprema:
1 čašu ulja i dve čaše vode prokuvti, pa dodati 2 čaše brašna. Izmešati i ostaviti da se potpuno ohladi. Zatim dodati prašk za pecivo i jedno po jedno jaje, neprekidno muteći. Špricem ili kašičicom vaditi krofne na pleh obložen papirom za pečenje sa razmakom. Peći u rerni na 220°C dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Pomešati šećer i brašno sa malo mleka, pa zakuvati u preostalo mleko. Mešati dok se ne dobije glatka i gusta smesa. Ostaviti da se potpuno ohladi, pa sjediniti sa maslacom.
U fil po želji, može da se doda čokolada u prahu.
Umutiti šlag, pa kada su krofne pečene i ohlađene, preseći ih na pola i filovati prvo sa filom, a onda sa šlagom. Posuti šećerom u prahu ili čokoladom i ostaviti na hladno do služenja.
- 2 čaše vode
- 1 čaša ulja
- 1 prašak za pecivo
- 2 čaše brašna
- 4 jajeta
- 1 l mleka
- 15 kašika šećera
- 13 kašika brašna
- 1 maslac
- 1 kesica šlaga.
Napomena: čaša od 2 dl je mera.
Priprema:
1 čašu ulja i dve čaše vode prokuvti, pa dodati 2 čaše brašna. Izmešati i ostaviti da se potpuno ohladi. Zatim dodati prašk za pecivo i jedno po jedno jaje, neprekidno muteći. Špricem ili kašičicom vaditi krofne na pleh obložen papirom za pečenje sa razmakom. Peći u rerni na 220°C dok ne dobiju lepu rumenu boju.
Pomešati šećer i brašno sa malo mleka, pa zakuvati u preostalo mleko. Mešati dok se ne dobije glatka i gusta smesa. Ostaviti da se potpuno ohladi, pa sjediniti sa maslacom.
U fil po želji, može da se doda čokolada u prahu.
Umutiti šlag, pa kada su krofne pečene i ohlađene, preseći ih na pola i filovati prvo sa filom, a onda sa šlagom. Posuti šećerom u prahu ili čokoladom i ostaviti na hladno do služenja.
Нема коментара:
Постави коментар