петак, 27. март 2015.

ČOKOLADNE KORPICE

Sastojci za korpice:

120 g maslaca, 100 g šećera u prahu, 200 g čokolade za kuvanje.

Sastojci za punjenje:

Po želji lešnici, bademi, kikiriki, višnje itd.

Dekoracija:
60 g maslaca, 60 g čokolade.

Priprema:

Na tihoj vatri otopiti maslac, pa dodati šećer u prahu i izlomljenu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i sastojci sjedine. Puniti male papirne korpice do pola, pa staviti punjenje po želji i dopuniti korpice čokoladom. Ostaviti da se ohlade i stegnu. Umutiti maslac sa otopljenom čokoladom, pa dekorisati čokoladne korpice.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...