среда, 25. март 2015.

KEKSIĆI OD MAKA

                               

Sastojci:
250 g maslaca, 1 jaje, 100 g mlevenog maka, 7 kašika šećera, 350 g brašna, 1 kesica vanilin šećera.

Fil:
 200 g čokolade

Priprema:
Maslac sobne temperature, šećer, vanilin šećer i jaje dobro umutiti, pa dodati mak i brašno. Zamesiti testo i uviti ga u providnu foliju. Ostaviti u frižider na pola sata. Zatim na pobrašnjenoj podlozi razviti testo na debljinu oko 3-4 mm, pa modlicom vaditi keksiće. Slagati na pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C, oko 13 do 15 minuta.
Pečene keksiće spajati sa čokoladom koju otopimo na pari ili u mikrotalasnoj.
Po želji gotove keksiće dodatno dekorisati čokoladom, belom ili crnom.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...