понедељак, 30. март 2015.

BRUSKETI SA TIKVICAMA

Sastojci:

400 g tikvica, 100 g krem sira, 1 baget hleb, 150 g kačkavalja ( ili nekog drugog tvrdog sira po izboru), 1 glavica crnog luka.

Priprema:

Crni luk sitno iseckati, tikvice izrendati. Na malo ulja izdinstati crni luk, pa mu dodati tikvice i na umerenoj temperaturi, dinstati dok ne ispari sva tečnost i dok tikvice ne omekšaju, a otprilike nekih petnaestak minuta. Za to vreme iseći kriške baget hleba, tako što se zaseče malo ukuso da se dobije duže parče. Složiti hleb na pleh obložen pek papirom, poprskati sa malo ulja i staviti u rernu da se zapeče, dok ne postane blago hrskav. U gotove tikvice umešati krem sir. Posoliti po ukusu. Hleb izvaditi iz rerne i na vruć stavljati nadev od tikvica i krem sira. Narendati kačkavalj i posuti po tikvicama, pa vratiti u rernu da se sir istopi. Služiti uz salatu po izboru.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...