Sastojci:
500 ml mleka, 500 g četvrtastog keksa, 300 g mlevenih oraha, 200 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 100 g suvog grožđa, 200 g žele bombona, 1 puding od čokolade, 4 žumanceta, 2 kesice šlaga.
Priprema:
Skuvati puding u mleku bez dodatka šećera. Kada se malo prohladi dodati keks, pola samleven, pola izlomljen. Sjediniti keks i puding i ostaviti da se potpuno ohladi. Penasto umutiti maslac, šećer u prahu i žumanca ( možete ih kratko skuvati na pari ako imate strah od živih ), Spojiti sa keksom i pudingom i sve sjediniti.
Obruč od kalupa za torte staviti na tacnu, pa iručiti smesu i poravnati. Ostaviti u frižider da prenoći, pa sutradan ukrasiti sa šlagom.
500 ml mleka, 500 g četvrtastog keksa, 300 g mlevenih oraha, 200 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 100 g suvog grožđa, 200 g žele bombona, 1 puding od čokolade, 4 žumanceta, 2 kesice šlaga.
Priprema:
Skuvati puding u mleku bez dodatka šećera. Kada se malo prohladi dodati keks, pola samleven, pola izlomljen. Sjediniti keks i puding i ostaviti da se potpuno ohladi. Penasto umutiti maslac, šećer u prahu i žumanca ( možete ih kratko skuvati na pari ako imate strah od živih ), Spojiti sa keksom i pudingom i sve sjediniti.
Obruč od kalupa za torte staviti na tacnu, pa iručiti smesu i poravnati. Ostaviti u frižider da prenoći, pa sutradan ukrasiti sa šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар