четвртак, 26. март 2015.

INTEGRALNI HLEB SA SEMENKAMA


Sastojci:

500 g integralnog pšeničnog brašna, 3 kašike kukuruznog brašna, 1 kocka kvasca, 2-3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike lanenog semena, 2 kašike suncokretovog semena, 2 kašike golice, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, oko 400 ml tople vode.

Premaz:

1/2 kašike brašna, 1/2 dl vode, mešavina semenki.

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo tople vode sa kašičicom šećera. Pomešati integralno i kukuruzno brašno, semenke, pa dodati nadošli kvasac. Uz postepeno dodavanje vode zamesiti glatko testo. Premazati sa malo maslinovog ulja i ostaviti da se udupla. Zatim premesiti i opet ostaviti da naraste.
Pripremiti preliv. Vodu i brašno pomešati i staviti na ringlu da provri uz stalno mešanje. Ostaviti da se ohladi. Nadošlo testo podeliti na dva dela ili ostaviti kao jedan veći hleb. Na par mesta preseći hleb po vrhu, pa premazati sa hladnim prelivom i posuti semenkama. Ostaviti da odmori dvadesetak minuta, pa staviti u zagrejanu rernu da se peče na 200°C, oko 35-40 minuta. Pečen hleb umotati u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...