Sastojci za koru:
300 g mlevenog keksa, 250 g oraha ( pola seckanih, pola mlevenih ), 2 dl soka od narandže, 250 g maslaca, 200 g šećera u prahu.
Sastojci za fil:
2 pudinga od vanile, 3 kašike brašna, 10 kašika šećera, 1 l mleka, 250 g maslaca.
Još pripremiti:
1 kutija bebi piškota, 4 banane, šlag za ukrašavanje.
Priprema:
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu, pa ga sjediniti sa ostalim sastojcima za koru.
Puding brašno i šećer razmutiti sa malo mleka, pa zakuvati u ostatku mleka. Kada se ohladi sjediniti sa umućenim maslacem.
Obe smese staviti u frižider na pola sata. Zatim smesu za koru podeliti na dva dela. Prvi deo rastanjiti na tacni, najbolje u obruču za torte, a drugi deo na foliji.
Filovati: kora, fil, piškote umočene u sok, fil, banane sečene na deblje kolutove i poprskane limunovim sokom, fil, pa prekriti sa drugom korom koja je na foliji, a foliju odstraniti. Ostaviti u frižider da se dobro stegne, pa ukrasiti sa šlagom.
Нема коментара:
Постави коментар