понедељак, 23. март 2015.

ŠVARCVALD TORTA




Potrebno za koru:

- 7 jaja
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g brašna
- 3 kašike ulja
- 60 g kakao
- na vrh noža praška za pecivo

Fil 1:

- 250 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
- 300 g višanja

Fil 2:

- 250 ml slatke pavlake
- 1 šlag fix
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike višnjevače ( ili soka od višanja )
- 3 kašike šećera u prahu

Ganaše i dekoracija:

- 1 dcl slatke pavlake
- 100 g čokolade
- 1 šlag krem od čokolade

Priprema:

- Od belanaca i 150 g šećera ulupati čvrst sneg.
Žumanca i 100 g šećera penasto umutiti,pa dodavati jednu po jednu kašiku ulja.
Pomešati brašno,kakao i prašak za pecivo, pa to dodati u žumanca,a zatim i sneg od belanaca.Lagano sve sjediniti, ručno.
Izliti testo u kalup za torte prečnik 24, na dno staviti papir za pečenje, a stranice podmazati uljem. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C, oko 40 minuta.Ohladiti, pa preseći dva puta da se dobiju tri kore.

- Fil 1 : Zagrejati slatku pavlaku, pa ubaciti izlomljenu čokoladu i kada se čokolada rastopi ostaviti da se ohladi. Zatim umutiti mikserom kao šlag. Umešati višnje.

- Fil 2 : Umutiti slatku pavlaku sa šlag fixom,dodati višnjevaču/sok, vanilin šećer i šećer u prahu, pa još malo mutiti.

- Na tacnu staviti prvu koru, poprskati sokom od višanja, pa premazati prvim filom u koji smo umešali višnje. Zatim staviti drugu koru, poprskati sokom od višanja, pa premazati filom 2 i na kraju poklopiti trećom korom i nju malo poprskati sokom.

- Zagrejati slatku pavlaku, pa ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati da se rastopi i sjedini. Malo prohladiti, pa preliti preko torte. Ukrasiti šlag kremom do čokolade.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...