Potrebno za koru:
- 7 jaja
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 100 g brašna
- 3 kašike ulja
- 60 g kakao
- na vrh noža praška za pecivo
Fil 1:
- 250 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
- 300 g višanja
Fil 2:
- 250 ml slatke pavlake
- 1 šlag fix
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike višnjevače ( ili soka od višanja )
- 3 kašike šećera u prahu
Ganaše i dekoracija:
- 1 dcl slatke pavlake
- 100 g čokolade
- 1 šlag krem od čokolade
Priprema:
- Od belanaca i 150 g šećera ulupati čvrst sneg.
Žumanca i 100 g šećera penasto umutiti,pa dodavati jednu po jednu kašiku ulja.
Pomešati brašno,kakao i prašak za pecivo, pa to dodati u žumanca,a zatim i sneg od belanaca.Lagano sve sjediniti, ručno.
Izliti testo u kalup za torte prečnik 24, na dno staviti papir za pečenje, a stranice podmazati uljem. Peći u rerni zagrejanoj na 180°C, oko 40 minuta.Ohladiti, pa preseći dva puta da se dobiju tri kore.
- Fil 1 : Zagrejati slatku pavlaku, pa ubaciti izlomljenu čokoladu i kada se čokolada rastopi ostaviti da se ohladi. Zatim umutiti mikserom kao šlag. Umešati višnje.
- Fil 2 : Umutiti slatku pavlaku sa šlag fixom,dodati višnjevaču/sok, vanilin šećer i šećer u prahu, pa još malo mutiti.
- Na tacnu staviti prvu koru, poprskati sokom od višanja, pa premazati prvim filom u koji smo umešali višnje. Zatim staviti drugu koru, poprskati sokom od višanja, pa premazati filom 2 i na kraju poklopiti trećom korom i nju malo poprskati sokom.
- Zagrejati slatku pavlaku, pa ubaciti izlomljenu čokoladu i mešati da se rastopi i sjedini. Malo prohladiti, pa preliti preko torte. Ukrasiti šlag kremom do čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар