Sastojci za koru:
4 belanceta, 150 g šećera, 200 g mlevenih oraha, 150 g omekšalog maslaca, 2 kašike prezli, 1/2 kašike brašna.
Sastojci za krem:
4 žumanceta, 150 g šećera, 150 ml sveže cedđenog soka od narandže, rendana korica od jedne narandže, 2 kašike brašna, 250 g maslaca.
2 kesice šlaga za dekoraciju.
Priprema:
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Dodati ostale sastojke i lagano umešati varjačom. Sipati smesu u podmazan i brašnom posut pleh, pa staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180°C, oko petnaest minuta.
Mutiti žumanca i šećer dok ne pobele, p dodati cedđeni sok od narandže i rendanu koricu. Zatim dodati brašno, pa sve staviti na paru da se kuva dvadeset minuta. Potpuno ohladiti, pa sjediniti sa umućenim maslacem. Dobro sjediniti i premazati preko ohlađene kore.
Umutiti šlag i premazati kolač. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi do posluženja.
4 belanceta, 150 g šećera, 200 g mlevenih oraha, 150 g omekšalog maslaca, 2 kašike prezli, 1/2 kašike brašna.
Sastojci za krem:
4 žumanceta, 150 g šećera, 150 ml sveže cedđenog soka od narandže, rendana korica od jedne narandže, 2 kašike brašna, 250 g maslaca.
2 kesice šlaga za dekoraciju.
Priprema:
Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Dodati ostale sastojke i lagano umešati varjačom. Sipati smesu u podmazan i brašnom posut pleh, pa staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180°C, oko petnaest minuta.
Mutiti žumanca i šećer dok ne pobele, p dodati cedđeni sok od narandže i rendanu koricu. Zatim dodati brašno, pa sve staviti na paru da se kuva dvadeset minuta. Potpuno ohladiti, pa sjediniti sa umućenim maslacem. Dobro sjediniti i premazati preko ohlađene kore.
Umutiti šlag i premazati kolač. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi do posluženja.
Нема коментара:
Постави коментар