петак, 27. март 2015.

NARANDŽA KOCKE

Sastojci za koru:

4 belanceta, 150 g šećera, 200 g mlevenih oraha, 150 g omekšalog maslaca, 2 kašike prezli, 1/2 kašike brašna.

Sastojci za krem:

4 žumanceta, 150 g šećera, 150 ml sveže cedđenog soka od narandže, rendana korica od jedne narandže, 2 kašike brašna, 250 g maslaca.

2 kesice šlaga za dekoraciju.

Priprema:

Belanca i šećer umutiti u čvrst sneg. Dodati ostale sastojke i lagano umešati varjačom. Sipati smesu u podmazan i brašnom posut pleh, pa staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180°C, oko petnaest minuta.

Mutiti žumanca i šećer dok ne pobele, p dodati cedđeni sok od narandže i rendanu koricu. Zatim dodati brašno, pa sve staviti na paru da se kuva dvadeset minuta. Potpuno ohladiti, pa sjediniti sa umućenim maslacem. Dobro sjediniti i premazati preko ohlađene kore.
Umutiti šlag i premazati kolač. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi do posluženja.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...