петак, 27. март 2015.

SLANE PLETENICE

Sastojci za testo:

- 600 g brašna
- 400 ml mleka
- 1 kvasac
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 100 g maslaca.

Sastojci za fil:

- 200 g krem sira
- 200 g šunkarice

Premaz:

- 1 jaje
- susam za posipanje

Priprema:

- Od navedenih sastojaka (osim maslaca), zamesiti testo, pa ga podeliti na tri dela. Ostaviti da odmori petnaest minuta. Zatim svaki deo razviti u pravougaonik, pa premazati sa omekšalim maslacem ( ne otopljenim). Presaviti po dužini sa oba kraja prema sredini, pa onda sa druge strane isto tako. Uviti u providnu foliju i ostaviti u zamrzivač na petnaest minuta. Zatim ohlađeno testo razviti u veći pravougaonik, otprilike ga odmeriti na tri dela (odokativnom metodom ili utisnuti kontra stranu noža), pa krajeve iseći na trakice, širine oko 1cm,  a po sredini namazati krem sir i složiti šunkaricu. Preklapati trake jednu preko druge da se dobije pletenica. Pletenice složiti u pleh obložen papirom za pečenje, pokriti krpom i ostaviti da odmore pola sata. Zatim premazati umućenim jajetom, posuti susamom i ubaciti u rernu zagrejanu na 200°C da se peče 40 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...