Potrebno za testo:
- 800 g brašna (plus za posipanje)
- 3 dl mleka
- 150 ml ulja
- 150 ml vode
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- 1 kocka kvasca
Fil:
- 100 g sira
- 4 žumanceta
- 125 g maslaca
- semenke za posipanje
Premaz:
- 1 žumance
- 3 kašike mleka
Priprema:
- U mlakom mleku izmrviti kvasac sa šećerom. Sjediniti vodu, ulje i so, pa dodati kvasac. Sa brašnom zamesiti testo i ostaviti da nadođe. Nadošlo testo podeliti na pet delova. Svaki deo razviti na veličinu pleha približnih dimenzija 25x35. Prvi deo staviti na prethodno podmazan pleh, pa premazati sa omekšalim maslacem. Razviti drugi deo, pa staviti preko prvog i takođe premazati maslacem. Razviti treći deo, pa premazati filom (sjediniti sir i žumanca). Razviti četvrti deo i opet premazati maslacem. Razviti i peti deo, pa ga premazati sa razmućenim žumancetom i mlekom. Iseći pitu na kocke željene veličine. Po želji posuti semenkama i ostaviti na pola sata. U međuvremenu rernu zagrejati na 180 stepeni i peći pitu oko 30 minuta.
Нема коментара:
Постави коментар