понедељак, 12. септембар 2016.

PLAZMA TORTA


Potrebno:


- 600 g plazma keksa
- 24 jaja
- 24 kašike šećera
- 300 g šećera
- 3 kašičice praška za pecivo
- 200 g čokolade za kuvanje
- 12 dl mleka
- 4 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 10 kašika šećera
- 500 g malsaca
- 4 kesice šlag krema od vanile+ mleko

Priprema:

- Umutiti 8 belanaca uz postepeno dodavanje 8 kašika šećera u čvrst sneg. Ručno umešati 8 kašika plazma keksa i 1 kašičicu praška za pecivo. Smesu sipati u kalup prečnika 28 cm koji obložimo papirom za pečenje. Rernu zagrejati na 200 stepeni, pa kada ubacimo koru smanjiti na 150 stepeni i peći oko 15 minuta. Na isti način pripremiti još dve kore. Ostaviti zajedno sa papirom da se ohlade.


- Žumanca i šećer umutiti dok ne pobele, pa staviti na paru da se kuva oko 20 minuta. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne istopi. Ostaviti da se ohladi.

- Puding, 10 kašika šećera i 2 dl mleka razmutiti da nema grudvica, a ostatak mleka staviti da prokuva. U provrelo mleko sipati puding i skuvati. Ostaviti da se ohladi.

- U ohlađena žumanca sa čokoladom umešati maslac i dobro sjediniti. Zatim dodati ohlađen puding i umutiti da se sve lepo sjedini. Dodati ostatak plazma keksa, sjediniti i ostaviti na sat vremena u frižider pre filovanja.

- Šlag krem pripremiti prema uputstvu.

- Filovati tortu: Kora, fil, šlag krem, kora, fil, šlag krem, poslednja kora i na vrh opet fil, pa šlag krem. Tortu dekorisati po želji.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...