Potrebno:
- 450 g piškota
- 4 šlag krema od čokolade
- 10 jaja
- 250 g šećera u prahu
- 375 g maslaca ili margarina
- 300 g čokolade za kuvanje
- 2 dl mleka
- 2 kašike ruma
Priprema:
- Odvojiti žumanca od belanaca. U žumanca umešati polovinu šećera u prahu, pa staviti na paru. Kuvati dva-tri minuta, pa dodati čokoladu za kuvanje izlomljenu na kockice. Izmešati da se sve sjedini i ostaviti da se ohladi. Hladan fil sjediniti sa maslacem. Belanca umutiti sa preostalim šećerom u čvrst šam, pa lagano sjediniti sa čokoladim filom-
- Obruč od kalupa za torte, prečnika 28 cm, staviti na tacnu, pa slagati piškote, koje prethodno umočimo u mleko pomešano sa rumom, samo sa jedne strane. Piškote složiti okolo i na dno kalupa.
- Zatim izručiti polovinu fila, pa preostale piškote izlomiti i staviti preko.
- Sipati preostali fil i poravnati.
- Ostaviti u frižider da se stegne, pa premazati umućenim šlag kremom od čokolade.
Нема коментара:
Постави коментар