уторак, 22. новембар 2016.

MARKIZA TORTA



Potrebno:

- 450 g piškota
- 4 šlag krema od čokolade
- 10 jaja
- 250 g šećera u prahu
- 375 g maslaca ili margarina
- 300 g čokolade za kuvanje
- 2 dl mleka
- 2 kašike ruma

Priprema:

- Odvojiti žumanca od belanaca. U žumanca umešati polovinu šećera u prahu, pa staviti na paru. Kuvati dva-tri minuta, pa dodati čokoladu za kuvanje izlomljenu na kockice. Izmešati da se sve sjedini i ostaviti da se ohladi. Hladan fil sjediniti sa maslacem. Belanca umutiti sa preostalim šećerom u čvrst šam, pa lagano sjediniti sa čokoladim filom-

- Obruč od kalupa za torte, prečnika 28 cm, staviti na tacnu, pa slagati piškote, koje prethodno umočimo u mleko pomešano sa rumom, samo sa jedne strane. Piškote složiti okolo i na dno kalupa.


- Zatim izručiti polovinu fila, pa preostale piškote izlomiti i staviti preko.


- Sipati preostali fil i poravnati.


- Ostaviti u frižider da se stegne, pa premazati umućenim šlag kremom od čokolade.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...