петак, 6. јануар 2017.

BAKLAVA SA KEKSOM


Potrebno:

- 500 g kora za baklavu
- 2 dl jogurta
- 300 g šećera
- 2 dl ulja
- 3 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 200 g mlevenih oraha
- 300 g mlevenog keksa

 Preliv:

- 500 g šećera
- 4 dl vode
- 1 dl ulja
- 1 limun

Za kore:

- 3 dl kisele vode
- 1 dl ulja

Priprema:

- Sjediniti jogurt, šećer, ulje, jaja, prašak za pecivo, orahe i keks. Pleh podmazati sa malo ulja. Uzeti dve kore, staviti prvu, pa četkicom premazati sa mešavinom od kisele vode i ulja. Staviti drugu koru, premazati, pa posuti sa filom. Postupak ponavljati dok se ne utroši materijal. Na kraju prekriti sa dve kore, pa iseći na kocke. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni, otprilike oko 25 minuta.
- Šećer, vodu i limun isečen na kolutove staviti da proključa i kuvati 4-5 minuta. Pečenu baklavu preliti sa prohlađenim sirupom.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...