петак, 6. јануар 2017.

MEDENA PITA


Potrebno za testo:

- 2 jaja
- 30 g maslaca
- 3 pune kašike meda
- 3 kašike mleka
- 150 g šećera
- 450 g brašna
- 1 kašičica soda bikarbone
- ribana korica limuna

Fil:

- 600 ml mleka
- 6 kašika griza
- 200 g šećera
- 200 g maslaca
- kašičica arome vanile
- 7 kašika marmelade od kajsija

Priprema:

- Med, maslac, jaja, šećer, mleko i limunovu koricu izmiksati. Dodati brašno i zamesiti testo. Uviti ga u providnu foliju i ostaviti u frižider na sat vremena. Zatim testo podeliti na četiri dela i svaki deo razviti na poleđini pleha od rerne, na papiru za pečenje. Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći korice oko 5 minuta.
- U dobro zagrejano mleko dodati griz i kuvati na tihoj vatri. Kada počne da se zgušnjava, dodati šećer i aromu vanile. Kuvati oko desetak minuta i ostaviti da se potpuno ohladi. Hladan fil sjediniti sa maslacem.
- Na prvu koricu premazati polovinu fila, poklopiti drugom koricom, pa premazati marmeladom. Poklopiti trećom koricom i premazati drugom polovinom fila.
Po želji dekorisati otopljenom čokoladom

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...