понедељак, 17. април 2017.

MONTE TORTA



Potrebno za koru:

- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 60 g brašna
- 50 g seckanih lešnika

Fil:

- 1 l mleka
- 100 g šećera
- 2 pudinga od vanile
- 2 kašike gustina
- 5 žumanaca
- 250 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 100 g nugat krema

Još je potrebno:

- 150 g nugat krema
- 100 g Spekulos keksa

Priprema:

- Mutiti belanca uz postepeno dodavanje šećera u čvrst šam. Dodati brašno i ručno sjediniti. U kalup prečnika 26 cm staviti papir za pečenje, pa na dno rasporediti lešnike. Preko lešnika ravnomerno razmazati smesu od belanaca. Peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 14 minuta. Hladnu koru staviti na tacnu tako da lešnici budu gore i premazati sa 100 g nugat krema.

- Žumanca puding i gustin razmutiti sa 2 dl mleka, a ostatak mleka sa 100 g šećera staviti da provri, pa zakuvati smesu sa žumancima. Uz neprestano mešanje kuvati fil dok se ne zgusne, pa skloniti s ringle i ostaviti da se ohladi. Umutiti maslac sa šećerom u prahu i sjediniti ga sa ohlađenim filom. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo umešati nugat krem, a drugi ostaviti kakav jeste.

- Na koru koju smo premazali nugat krem složiti izlomljen keks, preko keksa rasporediti žuti krem, a preko žutog krema rasporediti tamni krem. Ohladiti i dekorisati po želji.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...