Za testo:
- 3,5 dl tople vode
- 3 kašike ulja
- 1 kocka kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- oko 400 g brašna
Za fil:
- 200 g biljnog sira
- 400 g šampinjona
- po izboru kečap ili paradajz
- origano
Priprema:
- U mlakoj vodi rastopiti kvasac sa kašičicom šećera. Ostaviti da stoji petnaest minuta. Zatim dodati ostale sastojke i sa brašnom zamesiti srednje mekano testo. Ostaviti da se udupla, pa premesiti i podeliti na dva jednaka dela. Količina testa je dovoljna za dva velika pleha (od rerne). Razvući testo na podmazanom plehu, posuti kečapom ili paradajzom, šampinjonima iseckanim na tanke listiće i izrendanim sirom. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, oko petnaest minuta. Pečenu picu posuti origanom.
Нема коментара:
Постави коментар