среда, 2. децембар 2015.

POSNA PIZZA


Za testo:

- 3,5 dl tople vode
- 3 kašike ulja
- 1 kocka kvasca
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
- oko 400 g brašna

Za fil:

- 200 g biljnog sira
- 400 g šampinjona
- po izboru kečap ili paradajz
- origano

Priprema:
- U mlakoj vodi rastopiti kvasac sa kašičicom šećera. Ostaviti da stoji petnaest minuta. Zatim dodati ostale sastojke i sa brašnom zamesiti srednje mekano testo. Ostaviti da se udupla, pa premesiti i podeliti na dva jednaka dela. Količina testa je dovoljna za dva velika pleha (od rerne). Razvući testo na podmazanom plehu, posuti kečapom ili paradajzom, šampinjonima iseckanim na tanke listiće i izrendanim sirom. Peći u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, oko petnaest minuta. Pečenu picu posuti origanom.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...