четвртак, 3. децембар 2015.

SARMA


Potrebno je:

- 1 kg mlevenog mesa
- 50 g pirinča
- 2,5-3 kg prokole
- 150 g dimljene slanine
- 200 g dimljnih rebara
- 1 kašičica biljnog začina
- 1 kašičica slatke začinske paprike
- 3-4 lista lovora
- 2 glavice crnog luka
- 3 češnja belog luka

Priprema:

- Na malo ulja izdinstati sitno seckani crni luk, pa dodati meso i sitno seckani beli luk. Dinstati na srednjoj temperaturi dvadesetak minuta. Začiniti, skloniti sa vatre, umešati pirinač i ostaviti da se prohladi.


- Odvojiti listove kupusa, pa odseći korenasti deo lista. Puniti svaki list sa filom, pa uvijati sarmu. Na dno lonca složiti manje listove kupusa, pa ređati uvijenu sarmu. Preko prvog složenog reda, staviti komade slanine, lovorov list, pa ponovo složiti uvijenu sarmu. Zatim staviti dimljena rebra i opet red sarme. Na kraju sarmu pokriti listovima kupusa, naliti vodom i staviti na tihu vatru da se krčka dva sata.


- Sarmu po želji zapržiti: na malo ulja dodati kašiku brašna, propržiti, pa dodati kašičicu slatke začinske paprike, izmešati i preliti preko sarme.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...