субота, 2. јануар 2016.

MEDENA KUĆICA



Potrebno za testo:

- 370 g meda
- 125 g šećera
- 50 g maslaca
- 700-750 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 kesice cimeta
- 2 jajeta

Ukrašavanje:

- 1 kg šećera u prahu
- 4 belanceta
- prehrambene boje

Priprema:

- Med, šećer i maslac staviti na ringlu da vri dok se šećer ne istopi. Potpuno ohladiti. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i cimetom, dodati jaja i umešati ohlađen med.Dobro sjediniti smesu i umesiti rukom. Umotati u providnu foliju i ostaviti u frižider na sat vremena.


- Zatim testo premesiti i tanko razviti na pobrašnjenoj radnoj površini. Uz pomoć šablona seći delove kućice i slagati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko desetak minuta.


- Od ostatka testa napraviti podlogu i po želji dodatne ukrase.
Belanca blago umutiti, pa dodavati šećer u prahu da se dobije ni previše gusta ni previše retka masa.  Lepiti delove kućice, a po izboru, masu podeliti, pa bojiti prehrambenim bojama i ukrašavati kućicu.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...