Potrebno:
- 1 l mleka
- 400 g šećera
- 4 kesice želatina (40 g)
- 500 g šlaga
- 350 ml kisele vode
- 200 g keksa
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g mlevenih oraha
Priprema:
- Šećer i mleko staviti da prokuva i kuvati jedan minut. Skloniti sa vatre. Želatin pomešati sa 12 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Nabubreli želatin umešati u mleko i ostaviti da se ohladi, pa staviti u frižider da se stegne. Šlag umutiti sa kiselom vodom, pa dodavati kašiku po kašiku smese sa želatinom u šlag neprekidno muteći. Smesu podeliti na tri jednaka dela. U jedan deo umešati keks, u drugi deo umešati orahe i u treći deo istopljenu čokoladu. Neki dublji kalup (23-24 cm) obložiti folijom, pa sipati prvo deo sa keksom, pa sa čokoladom i na kraju sa orasima. Ostaviti u zamrzivač na sat vremena, pa izručiti na tacnu. Ukrasiti po želji.
Нема коментара:
Постави коментар