среда, 20. јануар 2016.

TORTA GRČKI SLADOLED


Potrebno:

- 1 l mleka
- 400 g šećera
- 4 kesice želatina (40 g)
- 500 g šlaga
- 350 ml kisele vode
- 200 g keksa
- 200 g čokolade za kuvanje
- 200 g mlevenih oraha



Priprema:

- Šećer i mleko staviti da prokuva i kuvati jedan minut. Skloniti sa vatre.  Želatin pomešati sa 12 kašika hladne vode i ostaviti da nabubri. Nabubreli želatin umešati u mleko i ostaviti da se ohladi, pa staviti u frižider da se stegne. Šlag umutiti sa kiselom vodom, pa dodavati kašiku po kašiku smese sa želatinom u šlag neprekidno muteći. Smesu podeliti na tri jednaka dela. U jedan deo umešati keks, u drugi deo umešati orahe i u treći deo istopljenu čokoladu. Neki dublji kalup (23-24 cm) obložiti folijom, pa sipati prvo deo sa keksom, pa sa čokoladom i na kraju sa orasima. Ostaviti u zamrzivač na sat vremena, pa izručiti na tacnu. Ukrasiti po želji.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...