Potrebno za kore:
Mera za jednu, napraviti dve.
- 7 jaja
- 14 kašika šećera
- 7 kašika mlevene plazme
- 7 kašika oraha
Fil:
- 14 žumanaca
- 1 l mleka
- 200 g šećera
- 5 kašika brašna
- 2 kašike gustina
- 1 vanilin šećer
- 375 g maslaca
- 200 g izmrvljene plazme
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g seckane mlečne čokolade
Dekoracija:
- šlag krem ili po izboru
Priprema:
-Belanca mutiti sa mikserom uz postepeno dodavanje šećera u čvrst sneg. Dodati orahe i plazmu, pa ručno, lagano sjediniti. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje, dimenzija 20x33. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa odvojiti papir za pečenje. Na isti način pripremiti i drugu koru.
- Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati brašno, gustin, vanilin šećer i malo mleka, pa umutiti u glatku smesu bez grudvica. Ostatak mleka staviti da prokuva, pa zakuvati smesu od žumanaca. Smanjiti temperaturu i uz stalno mešanje, kuvati par minuta, odnosno dok se ne zgusne. Ostaviti da se potpuno ohladi. Maslac umutiti, pa mu dodavati kašiku po kašiku fila, neprekidno muteći najvećom brzinom. . Zatim dodati keks, orahe i čokoladu, pa sjediniti.
Filovati tortu, na prvu koru naneti fil, poravnati i poklopiti drugom korom. Ostaviti u frižider da prenoći, pa dekorisati po želji.
Нема коментара:
Постави коментар