Fil sa višnjama:
- 500 g očišćenih višanja
- 600 ml vode
- 150 g griza
- 180 g šećera
Vanila fil:
- 2 pudinga od vanile
- 4 kašike šećera
- 600 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 250 g margarina
- 200 g šećera u prahu
- oko 150 g četvrtastog keksa
- šlag za dekoraciju
Priprema:
- Za fil od višanja staviti vodu da prokuva. Zatim sipati griz i uz neprekidno mešanje kuvati da se zgusne. Potom dodati šećer i višnje i kuvati još dva do tri minuta. U pleh veličine 23x33 složiti četvrtasti keks da pokrije dno, pa preko keksa izručiti vruć fil od višanja. Ostaviti da se ohladi.
- Puding i šećer razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka staviti da provri. Zatim u provrelo mleko sipati puding i skuvati. Pokriti providnom folijom da se ne stvori korica i ostaviti da se potpuno ohladi. Margarin umutiti sa šećerom u prahu, pa sjediniti sa ohlađenim pudingom. Rasporediti preko fila od višanja. Na kraju kolač premazati sa šlagom i dobro ohladiti. Najbolje da prenoći da bi keks omekšao.
Нема коментара:
Постави коментар