Potrebno:
- 500 ml mleka
- 1 kocka kvasca
- 2 žumanceta
- 2 kašičice šećera
- oko 800 g brašna
- 300 g sala
- pekmez po izboru
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Nakon petnaest minuta dodati žumanca i uz postepeno dodavanje brašna, zamesiti srednje mekano testo. Ostaviti da se udupla. Zatim nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i premesiti. Razviti tanko, pa polovinu testa premazati sa salom. Preklopiti dva puta i ostaviti da odmori petnaest minuta. Ponoviti postupak još dva puta. Nakon toga, testo razviti, pa iseći na kvadratiće. Na svaki kvadratić staviti po kašičicu pekmeza i uviti u rolnicu. Složiti uvijene salnjake na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta.Kada se malo prohlade, posuti šećerom u prahu.
Нема коментара:
Постави коментар