среда, 22. јун 2016.

KIFLICE SA SALOM- SALNJACI


Potrebno:

- 500 ml mleka
- 1 kocka kvasca
- 2 žumanceta
- 2 kašičice šećera
- oko 800 g brašna
- 300 g sala
- pekmez po izboru
- šećer u prahu za posipanje

Priprema:

U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Nakon petnaest minuta dodati žumanca i uz postepeno dodavanje brašna, zamesiti srednje mekano testo. Ostaviti da se udupla. Zatim nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i premesiti. Razviti tanko, pa polovinu testa  premazati sa salom. Preklopiti dva puta i ostaviti da odmori petnaest minuta. Ponoviti postupak još dva puta. Nakon toga, testo razviti, pa iseći na kvadratiće. Na svaki kvadratić staviti po kašičicu pekmeza i uviti u rolnicu. Složiti uvijene salnjake na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta.Kada se malo prohlade, posuti šećerom u prahu.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...