Potrebno:
- 5 tikvica
- 500 g mlevenog mesa
- 200 g polukuvanog pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 svež paradajz
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- po ukusu so i biber
- 2 dl neutralne pavlake
- 2 dl kisele pavlake
- 200 g kačkavalja
- sveže peršunovo lišće
- 1,5 dl vode
Priprema:
- Na malo ulja izdinstati sitno seckani crni luk. Dodati mleveno meso i na jačoj temperaturi pržiti desetak minuta. Zatim dodati oljušten i sitno iseckan paradajz, 1,5 dl vode i začine (po ukusu so, biber, seckano peršunovo lišće, sušeni bosiljak...). Krčkati dok sva tečnost ne ispari. Potom dodati polukuvan pirinač, promešati i skloniti sa vatre.
- Tikvice oljuštiti, oprati, preseći na pola po dužini i izdubiti kašikom.
- Složiti u podmazan pleh i napuniti filom od mesa.
- Preko mesa sipati neutralnu pavlaku.
- Ubaciti tikvice u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 30 minuta.
- Kiselu pavlaku pomešati sa narendanim kačkavaljem, pa nakon pola sata pečenja, tikvice izvaditi iz rerne i na svaku staviti po malo pavlake pomešane sa rendanim kačkavaljem.
- Zatim vratiti u rernu i peći još oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatno smeđu boju.
Нема коментара:
Постави коментар