уторак, 14. јун 2016.

PUNJENE TIKVICE


Potrebno:

- 5 tikvica
- 500 g mlevenog mesa
- 200 g polukuvanog pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 svež paradajz
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- po ukusu so i biber
- 2 dl neutralne pavlake
- 2 dl kisele pavlake
- 200 g kačkavalja
- sveže peršunovo lišće
- 1,5 dl vode

Priprema:

- Na malo ulja izdinstati sitno seckani crni luk. Dodati mleveno meso i na jačoj temperaturi pržiti desetak minuta. Zatim dodati oljušten i sitno iseckan paradajz, 1,5 dl vode i začine (po ukusu so, biber, seckano peršunovo lišće, sušeni bosiljak...). Krčkati dok sva tečnost ne ispari. Potom dodati polukuvan pirinač, promešati i skloniti sa vatre.
- Tikvice oljuštiti, oprati, preseći na pola po dužini i izdubiti kašikom.


- Složiti u podmazan pleh i napuniti filom od mesa.


- Preko mesa sipati neutralnu pavlaku.


- Ubaciti tikvice u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći 30 minuta.

- Kiselu pavlaku pomešati sa narendanim kačkavaljem, pa nakon pola sata pečenja, tikvice izvaditi iz rerne i na svaku staviti po malo pavlake pomešane sa rendanim kačkavaljem.


- Zatim vratiti u rernu i peći još oko pola sata, odnosno dok ne dobije zlatno smeđu boju.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...