Potrebno za ćufte:
- 300 g mlevenog mesa
- 50 g rendanog kačkavalja
- 1 jaje
- 1 kašika prezle
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
Potrebno za sos:
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike brašna
- 500 ml paradajza
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- ulje
Priprema :
- Sastojke za ćufte sjediniti i ostaviti u frižider na pola sata. Zatim oblikovati ćufte i pržiti na zagrejanom ulju. Pržene ćufte izvaditi na tanjir.
- Sitno iseckanu glavicu luka propržiti na malo ulja. Dodati brašno, kratko propržiti, pa sipati paradajz. Začiniti i kada provri ubaciti ćufte, pa krčkati par minuta, uz stalno mešanje.
- Špagete skuvati u posoljenoj vodi. Procediti i sjediniti sa sosom. Po želji narendati sir pri služenju.
Нема коментара:
Постави коментар