недеља, 11. октобар 2015.

ĆUFTE U PARADAJZ SOSU


Potrebno za ćufte:

- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica sitno seckanog crnog luka
- 2 češnja sitno seckanog belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice slatke začinske paprike

Potrebno za sos:

- 500 ml paradajza
- 3 čaše vode
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica šećera
- po ukusu soli
- 1/2 kašičice slatke začinske paprike

Priprema:

- Sve sastojke za ćufte sjediniti, izmešati, pokriti folijom i ostaviti u frižider na najmanje pola sata. Zatim oblikovati ćuftice i prepržiti ih, kratko, na vrelom ulju. Pržene ćuftice odložiti na tanjir.

- Na ulju propržiti brašno, vrlo kratko, pa naliti paradajz, sve vreme mešajući. Zatim lagano sipati vodu, začiniti, promešati i čim provri, ubacivati jednu po jednu lopticu mesa. Kuvati na srednjoj temperaturi, 20 minuta. Služiti uz pire krompir.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...