Potrebno za ćufte:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 jaje
- 1 glavica sitno seckanog crnog luka
- 2 češnja sitno seckanog belog luka
- 2 kašike prezli
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašika ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice slatke začinske paprike
Potrebno za sos:
- 500 ml paradajza
- 3 čaše vode
- 50 ml ulja
- 3 kašike brašna
- 1 kašičica šećera
- po ukusu soli
- 1/2 kašičice slatke začinske paprike
Priprema:
- Sve sastojke za ćufte sjediniti, izmešati, pokriti folijom i ostaviti u frižider na najmanje pola sata. Zatim oblikovati ćuftice i prepržiti ih, kratko, na vrelom ulju. Pržene ćuftice odložiti na tanjir.
- Na ulju propržiti brašno, vrlo kratko, pa naliti paradajz, sve vreme mešajući. Zatim lagano sipati vodu, začiniti, promešati i čim provri, ubacivati jednu po jednu lopticu mesa. Kuvati na srednjoj temperaturi, 20 minuta. Služiti uz pire krompir.
Нема коментара:
Постави коментар