среда, 14. октобар 2015.

KROFNE


Potrebno je:

- 500 ml mleka
- 1 kocka kvasca
- 1 jaje
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 800 g brašna
- ulje za prženje

Priprema:

- U mlako mleko izmrviti kvasac i posuti sa šećerom. Ostaviti da stoji deset minuta. Zatim dodati ostale sastojke i sa brašnom zamesiti testo. Mesiti pet minuta, pokriti providnom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu površinu, blago premesiti, pa istanjiti oklagijom na oko 1 cm debljine. Vaditi okruglom modlom krofne i ostaviti da stoje dvadesetak minuta. Pržiti krofne u vrelom ulju, pa po želji napuniti pekmezom, posuti šećerom u prahu itd.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...