недеља, 25. октобар 2015.

VOJVOĐANSKA ŠTRUDLA SA SIROM I MAKOM
















                                                                                 
Potrebno za testo:

- 1 kg brašna
- 500 ml mleka
- 2 dcl tople vode
- 1 dcl ulja
- 2 jaja
- 1 kocka kvasca
- 1,5 kašičica soli
- 1,5 kašičica šećera


Fil sa sirom:

- 500 g sira za pite i gibanice
- 2 belanceta

Fil sa makom:

- 500 g maka
- 15 kašika šećera
- 1 šolja mleka ( oko 3 dcl )
- 1 kašičica ulja

Premaz:

- 2 žumanceta
- 2 kašike mleka

Priprema:

- U mlako mleko izmrviti kvasac i dodati šećer. Ostaviti da stoji deset minuta. Zatim dodati ostale sastojke i sa brašnom zamesiti meko testo. Ostaviti da se udupla. Zatim testo premesiti, izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na četiri dela. Svaki deo razviti u pravougaonik i filovati.

- Sir razmuti sa belancima, po ukusu posoliti i premazati razvijeni trougao polovinom fila. Pažljivo urolati i složiti u pleh obložen papirom za pečenje. Ponoviti postupak i sa drugim delom testa.

- Mak pomešati sa šećerom, dodati ulje i vruće mleko, pa sve dobro sjediniti. Filovati preostala dva dela testa, urolati i složiti u pleh.



- Štrudle ostaviti da stoje oko pola sata. Pre pečenja premazati razmućenim žumancetom sa mlekom. Slane štrudle, po želji, posuti semenkama. Peći u rerni na 250 stepeni dok ne porumene, oko 20-25 minuta. Pečene štrudle pokriti krpom i ostaviti da se prohlade. Slatke štrudle po izboru posuti šećerom u prahu.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...