Potrebno:
- 800 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 belance
- sredina od parčeta hleba natopljena u mleku
- vezica peršunovog lišća
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica biljnog začina
- 400 g sira
- 2 crvene paprike
- 500 g lisnatog testa
Priprema:
- Mleveno meso sjediniti sa sitno seckanim crnim lukom, dodati oceđen hleb, belance, so, biber i začin, pa sve dobro sjediniti. Papriku iseckati na kockice. Lisnato testo, ako je jedna tabla u pitanju, preseći na pola, da se dobiju dva manja rolata, pa rastanjiti oklagijom. Na testo rasporediti meso.
Zatim preko mesa rasporediti sir i na kraju papriku.
Pažljivo urolati i staviti u podmazan pleh. Ponoviti postupak i sa drugim delom testa. Rolate malo zaseći pri vrhu i premazati žumancetom.
Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni petnaest minuta, a onda smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još 45 minuta.
Rolat je izuzetno ukusan i dekorativan, pa je samim tim pogodan i za predstojeće slavse trpeze.
Нема коментара:
Постави коментар