недеља, 8. новембар 2015.

MLEVENO MESO U LISNATOM TESTU


Potrebno:

- 800 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 belance
- sredina od parčeta hleba natopljena u mleku
- vezica peršunovog lišća
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica biljnog začina
- 400 g sira
- 2 crvene paprike
- 500 g lisnatog testa

Priprema:

- Mleveno meso sjediniti sa sitno seckanim crnim lukom, dodati oceđen hleb, belance, so, biber i začin, pa sve dobro sjediniti. Papriku iseckati na kockice. Lisnato testo, ako je jedna tabla u pitanju, preseći na pola, da se dobiju dva manja rolata, pa rastanjiti oklagijom. Na testo rasporediti meso.


Zatim preko mesa rasporediti sir i na kraju papriku.


Pažljivo urolati i staviti u podmazan pleh. Ponoviti postupak i sa drugim delom testa. Rolate malo zaseći pri vrhu i premazati žumancetom.


Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni petnaest minuta, a onda smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći još 45 minuta.
Rolat je izuzetno ukusan i dekorativan, pa je samim tim pogodan i za predstojeće slavse trpeze.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...