понедељак, 23. новембар 2015.

ROĐENDANSKA TORTA


Potrebno za kore:

- 20 belanaca
- 20 kašika šećera
- 4 pudinga od jagode
- 120 g seckanih oraha
- 200 g čokolade za kuvanje

Potrebo za fil:

-20 žumanaca
- 20 kašika šećera
- 8 kašika vode
- 200 g mlevene plazme
- 300 g maslaca
- 400 g šlaga
- 3 dl mleka

Priprema:

- 5 belanaca umutiti sa postepenim dodavanjem pet kašika šećera, pa umutiti čvrst šam. Zatim ručno umešati jedan puding (prah) i sjediniti. 30 g seckanih oraha posuti na dno kalupa (28 cm) obloženim papirom za pečenje, pa rasporediti smesu. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko desetak minuta. Ohlađenu koru premazati sa 50 g rastopljene čokolade i ostaviti da se čokolada stegne. Na isti način pripremiti još tri ovakve kore.

- Žumanca penasto umutiti sa šećerom, pa dodati vodu i mutiti da se sjedini. Kuvati na pari sve dok ne dobije potrebnu gustinu, pa ostaviti da se ohladi. Hladan fil sjediniti sa maslacem i mlevenom plazmom.

- Umutiti šlag sa mlekom. Staviti prvu koru na tacnu, pa premazati sa filom, fil rasporediti na tri jednaka dela. Preko fila premazati šlag, koji takođe treba podeliti na tri dela, prekriti drugom korom, pa ponoviti postupak filovanja. Završiti korom na kraju i ukrasiti po želji.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...