петак, 20. новембар 2015.

PANJ TORTA



Potrebno za koru:

- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 120 g mlevenih oraha
- 1 kašika oštrog brašna
- 100 g čokolade za kuvanje

Potrebno za fil:

- 4 jajeta
- 250 g šećera
- 250 g maslaca
- 100 g čokolade za kuvanje

Grilijaš:

- 150 g šećera
- 150 g mlevenih oraha

Priprema:

- Od sedam belanaca umutiti čvrst sneg uz postepeno dodavanje šećera. Zatim dodati žumanca i na kraju umešati mlevene orahe, brašno i rastopljenu čokoladu. Sipati smesu u pleh (od rerne) obložen papirom za pečenje, pa ubaciti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći desetak minuta. Vruću koru uviti u rolat zajedno sa papirom i ostaviti da se ohladi.

- Umutiti jaja i šećer pa staviti da se kuva na pari. Kada se zgusne fil, ostaviti da se potpuno ohladi. U hladan fil umešati maslac. Od fila odvojiti 1/3, pa u to dodati izlomljeni grilijaš, a u ostatak umešati rastopljenu čokoladu.

- Šećer otopiti na srednjoj temperaturi, pa kada porumeni umešati orahe. Na tanjir podmazan maslacem istresti gotov grilijaš i ostaviti da se ohladi. Hladan grilijaš izlomiti čekićem za meso.

- Rolat pažljivo odmotati i premazati filom sa grilijašom. Odseći krajeve rolata ukoso, pa složiti sa jedne i druge strane rolata. Ostatkom fila u koji smo dodali otopljenu čokoladu, premazati čitav rolat i praviti šare viljuškom.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...