петак, 20. новембар 2015.

ZELJANICA




Postupak za kore:

http://umetnostkuvanjabygaga.blogspot.rs/2015/09/tikvenjaca_19.html


Fil:

- 1 kg spanaća
- 1 kg sira za pite
- 4 jajeta
- po potrebi so

Preliv:

- 2 dl vode
- 1/2 kašičice soli
-1/2  kašike ulja


Priprema:

- Spanać očistiti i oprati, pa sitno iseckati. Nema potrebe za termičkom obradom. Pomešati spanać sa sirom i jajima, pa posoliti ukoliko sir nije slan. Razvlačiti kore, filovati i uvijati uz pomoć stolnjaka.


Zatim filovane kore motati u krug i slagati u podmazanu tepsiju.


Pitu ubaciti u rernu zagrejanu na 250 stepeni i peći dok ne porumeni. Pečenu pitu preliti sa prokuvanim prelivom, pa vratiti u rernu da pita upije. Zatim izvaditi i pokriti krpom, da stoji pet minuta do posluženja.


Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...