Postupak za kore:
http://umetnostkuvanjabygaga.blogspot.rs/2015/09/tikvenjaca_19.html
Fil:
- 1 kg spanaća
- 1 kg sira za pite
- 4 jajeta
- po potrebi so
Preliv:
- 2 dl vode
- 1/2 kašičice soli
-1/2 kašike ulja
Priprema:
- Spanać očistiti i oprati, pa sitno iseckati. Nema potrebe za termičkom obradom. Pomešati spanać sa sirom i jajima, pa posoliti ukoliko sir nije slan. Razvlačiti kore, filovati i uvijati uz pomoć stolnjaka.
Zatim filovane kore motati u krug i slagati u podmazanu tepsiju.
Pitu ubaciti u rernu zagrejanu na 250 stepeni i peći dok ne porumeni. Pečenu pitu preliti sa prokuvanim prelivom, pa vratiti u rernu da pita upije. Zatim izvaditi i pokriti krpom, da stoji pet minuta do posluženja.
Нема коментара:
Постави коментар