Potrebno za koru:
- 8 jaja
- 200 g šećera
- 250 g brašna
- 2 kašike kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
Potrebno za fil:
- 5 dl mleka
- 5 kašika gustina
- 200 g šećera
- 250 g margarina
Još je potrebno:
- 100 g kokos brašna
Glazura:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika ulja
Priprema:
- Umutiti žumanca sa šećerom dok ne pobele. Posebno umutiti belanca u čvrst sneg i sjediniti sa žumancima, pa dodati brašno pomešano sa kakaom i praškom za pecivo. Sve sjediniti i sipati u pleh (veliki od rerne) obložen papirom za pečenje. Peći na 250 stepeni oko 5-7 minuta.
Mleko, šećer i gustin skuvati, pa potpuno ohladiti. Hladnom filu dodati margarin i dobro umutiti da se sjedini. Filovati kolače i tanko premazati sa strane, pa uvaljati u kokos brašno. Na kraju svaku šubaricu premazati sa čokoladom koju rastopimo sa kašikom ulja.
Нема коментара:
Постави коментар