понедељак, 7. март 2016.

CHEESECAKE (ČIZKEJK)


Potrebno za podlogu:

- 300 g mlevene plazme
- 5 kašika mleka
- 180 g maslaca

Beli fil:

- 450 g Ella sira
- 1 krem fix
- 1 vanilin šećer
- 50 ml vode za želatin
- 1 želatin
- 500 ml slatke pavlake
- 220 g šećera u prahu

Voćni fil:

- 450 g voća (maline, kupine, višnje...)
- 1 dl vode
- 4 kašike šećera
- 50 ml vode za želatin
- 1 želatin

Priprema:

- Voće pomešati sa vodom i šećerom, pa staviti da prokuva i kuvati 10 minuta. Želatin preliti sa vodom i ostaviti da nabubri. Kada voće sklonimo sa ringle, umešamo nabubreli želatin i ostavimo da se ohladi.
- Istopiti maslac, pa ga dodati u mleveni plazma keks, zatim dodati mleko i sve dobro sjediniti. Smesu izravnati na dno kalupa prečnika 26 cm. Ostaviti u frižider.


- Želatin preliti sa hladnom vodom i ostaviti da nabubri. Slatku pavlaku umutiti, pa umešati krem fix. Zatim dodati sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Sve sjediniti. Nabubreli želatin zagrejati da se rastopi (ne sme da provri), pa dodati belom filu i sjediniti mikserom. Beli fil rasporediti u kalupu preko keksa.


- Ohlađen crveni fil rasporediti preko belog i staviti u frižider da se stegne najmanje osam sati ili u zamrzivač na sat vremena.


- Kada se kolač stegao, nožem odvojiti od ivice kalupa, pa skinuti obruč.

Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...