Testo:
- 250 g masti
- 100 g šećera
- 500 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 dl mleka
- 1 kocka kvasca
Fil:
- pekmez od kajsija
- 200 g mlevenih oraha
- 200 g šećera
Glazura:
- 150 g čokolade za kuvanje
- 3 kašike ulja
Priprema:
- Kvasac izdrobiti u toplo mleko i ostaviti da se raziđe. Mast penasto umutiti sa šećerom, pa dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zatim umešati nadošli kvasac i zamesiti testo. Testo podeliti na tri jednaka dela.
- Pleh podmazati i posuti brašnom. Papir za pečenje iseći na veličinu pleha, pa prvi deo testa razviti na papiru. Prvu koru staviti u pleh, tako da papir bude gore, pa ga odvojiti od testa. Testo premazati pekmezom, pa posuti polovinom šećera i oraha. Staviti drugi deo testa, ponoviti filovanje i pokriti trećim delom testa. Ostaviti na toplom mestu da stoji pola sata. Rernu zagrejati na 220 stepeni, pa peći kolač oko 20 minuta. Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade koju otopimo sa uljem. Kada se čokolada stegne, seći na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар