четвртак, 10. март 2016.

KINDER TORTA


















Kora:

- 7 belanaca
- 16 kašika šećera
- 1 i po kašika sirćeta
- 100 g seckanih lešnika

Fil:

- 1 l mleka
- 7 žumanaca
- 15 kašika šećera
- 4 pudinga od vanile
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
- 1 maslac

- 300 g eurokrema
- 300 g plazma keksa
- 250 g šlaga
- 3 dl mleka za šlag
- mleko za umakanje plazma keksa

Priprema:

- Belanca mutiti mikserom uz postepeno dodavanje šećera. Lešnike iseckati. Kada su belanca skoro umućena, dodati sirće i još malo mutiti. Papir za pečenje staviti na dno kalupa (32x28), preko papira rasporediti seckane lešnike, pa izručiti umućena belanca i poravnati.

















- Debljina kore treba da bude približno 4 cm. Rernu zagrejati na 200 stepeni, pa ubaciti koru da se peče i odmah smanjiti na 150 stepeni. Peći desetak minuta, pa smanjiti temperaturu na 120 stepeni i sušiti koru 50 minuta. Nakon toga rernu isključiti i ostaviti koru unutra da se ohladi. Kada se kora ohladila, preko nje staviti tacnu i okrenuti tako da lešnici budu gore. Zagrejati eurokrem, pa premazati preko kore.


- 850 ml mleka staviti da prokuva sa šećerom. Žumanca, puding i ostatak mleka sjediniti, pa sipati u provrelo mleko i kuvati dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi. U hladan fil umešati maslac, pa ga podeliti na dva dela. U jedan deo umešati čokoladu koju istopimo sa uljem. Preko eurokrema namazati vanila fil, pa slagati plazma keks namočen u toplom mleku.


- Preko keksa namazati čokoladni fil. Šlag umutiti sa mlekom, pa namazati preko čokoladnog fila.


- Tortu dekorisati po želji.



Нема коментара:

Постави коментар

PENNE ARABIATA

  Potrebno: - 4 paradajza - 2 glavice crnog luka - 2 češnja belog luka - 1 sveža ljuta paprika - vezica peršun lišća - so, biber, bosiljak -...